Της Αλεξανδρουπόλεως

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στην Αλεξανδρούπολη. Φωτογραφίες του Μιχάλη Μπολιάκη οι οποίες αποτυπώνουν στιγμές της καθημερινότητας και ένα κείμενο του Γιάννη Ξανθούλη, για την πόλη.


Στην Κούβα

Iστορικά, από τον περασμένο αιώνα που η φωτογραφία άρχισε να παρουσιάζει σταθερές και μόνιμες εικόνες, μας επιτρέπει να διαβαίνουμε το χρόνο αφήνοντάς μας αξέχαστες και μοναδικές μνήμες. Oι φωτογραφίες που ο Mιχάλης Mπολιάκης τράβηξε κατά τη διάρκεια των συχνών ταξιδιών του στην Kούβα τη δεκαετία του '90 είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Oι εικόνες του είναι διαποτισμένες από αγάπη, ευαισθησία και συμπάθεια για ένα χαρούμενο, απλό λαό, που αναγκάστηκε να ζήσει σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς αυτό να επηρεάσει την αντίληψή του για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. H μουσική είναι πανταχού παρούσα στις φωτογραφίες του, όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κουβανέζικης κουλτούρας, που με τους ρυθμούς της βάζει σε κίνηση ένα φλογερό λαό που σφύζει από ζωή.

Oι εικόνες των παιδιών και των νέων που παίζουν στους δρόμους, των παλιών αυτοκινήτων που μας μεταφέρουν αρκετές δεκαετίες πίσω είναι πλευρές της σημερινής Kούβας που προκαλούν το θαυμασμό, γιατί δεν είναι παρά το αποτέλεσμα πολύχρονης αντίστασης και αντιπαράθεσης σε μια εχθρική πολιτική, αλλά και της μοναδικότητας του λαού που καταφέρνει να τα διατηρεί ακόμα και σήμερα.


Colore Cubano

Ο Μιχάλης Μπολιάκης μας κάνει συντρόφους του σε ένα ακόμη ταξίδι στην αγαπημένη του Κούβα!

Στο "Colore Cubano" βλέπουμε για πρώτη φορά έγχρωμες φωτογραφίες του φωτογράφου. Μετά από εννιά χρόνια από την έκδοση του ασπρόμαυρου λευκώματος "Στην Κούβα", ο καλλιτέχνης επιστρέφει στην Κούβα για να την αποθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό αυτή τη φορά έγχρωμη.


Στην Πόλη

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα και δελεαστικά φωτογραφικά θέματα, όχι μόνο εξαιτίας της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής εικόνας της αλλά κυρίως για την κουλτούρα και την ιδιαίτερη παράδοση και ιστορίας της. Στο παρελθόν έχει εμπνεύσει πολλούς φωτογράφους να αναζητήσουν τις ιδιαιτερότητές της και να περιγράψουν τη φυσιογνωμία της.

Ο Μιχάλης Μπολιάκης για δέκα και πλέον χρόνια ταξιδεύει και φωτογραφίζει την Κωνσταντινούπολη αποσκοπώντας στην καταγραφή της σύγχρονης ζωής της. Το αποτέλεσμα αυτών των ταξιδιών παρουσιάζεται στο λεύκωμα του με τίτλο "Στην Πόλη".


Peru

Ο Μιχάλης Μπολιάκης, σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα τέλη της δεκαετίας του ’90, περιηγείται στην περιοχή του Cuzco, της Arequipa, της λίμνης Titicaca και αλλού, χωρίς πρόγραμμα και συγκεκριμένο σκοπό, συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητας που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες του τουρισμού.

Οι φωτογραφίες αυτού του λευκώματος, με επίκεντρο τους γηγενείς του Περού, ορόσημο για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, αποτυπώνουν την ανόθευτη ομορφιά και γοητεία του τόπου που υπήρξε το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας.Οι φωτογραφίες αυτού του λευκώματος, με επίκεντρο τους γηγενείς του Περού, ορόσημο για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, αποτυπώνουν την ανόθευτη ομορφιά και γοητεία του τόπου που υπήρξε το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας.

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
  • +30 6948 208 744
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow me!

© Michalis Boliakis. All rights reserved.